BibTex RIS Kaynak Göster

Vadeli İşlem Piyasasında Optimal Hedge Rasyosunun Statik ve Dinamik Teknikler Yardımıyla Hesaplanması

Yıl 2014, Cilt: 6 Sayı: 3, - , 20.03.2016

Öz

Bu çalışmanın amacı Türk vadeli işlem piyasalarındaki optimal hedge rasyosu modelini, ekonometrik modeller arasında kıyaslama yaparak tahmin etmektir. BIST30 endeksine ait Şubat/2005-Ağustos/2013 aralığındaki fiyat serileri üzerinden gerçekleştirilen analizlerde Hedge Rasyosu’nun tahmini Geleneksel EKK, Basit Hata Düzeltme Modeli (ECM), Vektör Hata Düzeltme Modeli (VECM) ve ECM-GARCH modelleri gibi statik yöntemler ve çok değişkenli GARCH (M-GARCH) modelleri olan VEC-CCC-GARCH ve VEC-Diag-BEKK gibi dinamik modeller yardımıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre dinamik modeller ile gerçekleştirilen HR tahmini statik modellere göre daha tutarlı ve güvenilirdir. Ayrıca statik modeller arasında ECM-GARCH modeli, varyansın zamana bağlı olarak değiştiğini dikkate aldığı için diğer geleneksel yöntemlere göre üstünlük sağlamaktadır. Bu sonuçlar HR literatüründeki benzer bulgularla aynı çizgidedir.

Yıl 2014, Cilt: 6 Sayı: 3, - , 20.03.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İsmail Çelik

Yayımlanma Tarihi 20 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 6 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Çelik, İ. (2016). Vadeli İşlem Piyasasında Optimal Hedge Rasyosunun Statik ve Dinamik Teknikler Yardımıyla Hesaplanması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 6(3).
AMA Çelik İ. Vadeli İşlem Piyasasında Optimal Hedge Rasyosunun Statik ve Dinamik Teknikler Yardımıyla Hesaplanması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Mart 2016;6(3).
Chicago Çelik, İsmail. “Vadeli İşlem Piyasasında Optimal Hedge Rasyosunun Statik Ve Dinamik Teknikler Yardımıyla Hesaplanması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6, sy. 3 (Mart 2016).
EndNote Çelik İ (01 Mart 2016) Vadeli İşlem Piyasasında Optimal Hedge Rasyosunun Statik ve Dinamik Teknikler Yardımıyla Hesaplanması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6 3
IEEE İ. Çelik, “Vadeli İşlem Piyasasında Optimal Hedge Rasyosunun Statik ve Dinamik Teknikler Yardımıyla Hesaplanması”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 3, 2016.
ISNAD Çelik, İsmail. “Vadeli İşlem Piyasasında Optimal Hedge Rasyosunun Statik Ve Dinamik Teknikler Yardımıyla Hesaplanması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6/3 (Mart 2016).
JAMA Çelik İ. Vadeli İşlem Piyasasında Optimal Hedge Rasyosunun Statik ve Dinamik Teknikler Yardımıyla Hesaplanması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;6.
MLA Çelik, İsmail. “Vadeli İşlem Piyasasında Optimal Hedge Rasyosunun Statik Ve Dinamik Teknikler Yardımıyla Hesaplanması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 3, 2016.
Vancouver Çelik İ. Vadeli İşlem Piyasasında Optimal Hedge Rasyosunun Statik ve Dinamik Teknikler Yardımıyla Hesaplanması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;6(3).