Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

BÜYÜK VE ORTA BOY İŞLETMELER İÇİN FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (BOBİ FRS)’NIN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARI TARAFINDAN BİLİNİRLİĞİNİN VE FARKINDALIĞININ TESPİTİ: BALIKESİR İLİ ÖRNEĞİ

Yıl 2018, 10. Yıl Özel Sayısı, 699 - 724, 20.04.2018
https://doi.org/10.29067/muvu.341318

Öz

Finansal
raporlama çerçevesindeki gelişim ve değişim muhasebe meslek standartlarındaki
değişimleri etkilemektedir. Standartlarda meydana gelen değişimler meslek
mensuplarının geçmiş bilgilerini ve öğrendiklerini güncellemelerini zorunlu hale
getirmektedir. Yeni standartların getirmiş olduğu düzenlemeler ile kendini
güncelleyemeyen muhasebe meslek mensuplarının geçmiş bilgileriyle yaptıkları
muhasebe uygulamaları bir takım karışıklık ve yanlışlıklara yol açmaktadır. Bu
durumda, muhasebe meslek mensuplarının yeni standartlara yönelik tutum ve
algıları geçmiş bilgilerini güncellemelerini gerektirir. Bunun için muhasebe
meslek mensupları tarafından Finansal Raporlama Standartları’nın (FRS)
bilinirliği ve farkındalığı önem arz etmektedir. Bu noktadan hareketle bu
çalışmada, Balıkesir ili Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’na kayıtlı
meslek mensuplarının BOBİ FRS’ye yönelik farkındalık ve bilinirlik düzeyleri
tespit edilmiştir.

Kaynakça

  • KOCAMAZ, Hilal. (2012). Uluslararası Muhasebe Standartlarının Dünyada ve Türkiye'de Oluşum ve Gelişim Süreci. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Cilt : 2. Sayı: 6. s.105-120.
  • ÇANKAYA, Fikret. (2007). Uluslararası Muhasebe Uyumunun Ölçülmesine Yönelik Bir Uygulama: Rusya, Çin ve Türkiye Karşılaştırması. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. Sayı: 6. s.127-148.
  • ATMACA, Metin, Hakan Çelenk. (2011). Uluslararası Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartlarının Finansal Analize Etkilerinin Regresyon Analizi İle Ölçülmesine Yönelik Bir Araştırma. Muhasebe ve Finansman Dergisi. Sayı: 49. s.114.
  • SAĞLAM, Necdet, Salim Şengel ve Bünyamin Öztürk. (2009). UFRS-UMS Uyumlu TMS-Türkiye Muhasebe Standartları Uygulaması. Genişletilmiş Güncelleştirilmiş 3.Baskı. Maliye ve Hukuk Yayınları. Ankara.
  • İBİŞ, Cemal ve Serdar Özkan. (2006). Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS)’na Genel Bakış. Mali Çözüm Dergisi. Sayı: 7. s. 25-43.
  • SALVARY, Stanley C.W. (2006). Fair Value – The Basis of International Financial Reporting Standards: A Conceptual Contradiction of the Relevant Measurement Attribute in Financial Accounting. International Accounting Standards, Regulations, and Financial Reporting, Greg N. Gregoriou and Mohamed Gaber (Editör) Elsevier, Linacre House, Jordan Hill,USA.
  • CABRERA, Luis. (2008). Widespread Acceptance of IFRS Continues. Accounting and Auditing. The CPA Jurnal. March.
  • AKDOĞAN, Nalan. (2007). Türkiye Muhasebe/Finansal Raporlama Standartlarının Uygulanma Süreci: Sorunlar, Çözüm Önerileri. Mali Çözüm Dergisi İSMMMO Yayın Organı. Sayı: 80. s. 80-118.
  • ÇELİK, Serpil. (2013). Muhasebe Meslek Mensuplarının Türkiye Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartlarına Bakış Açılarının Değerlendirilmesine İlişkin Ampirik Bir Çalışma: Niğde Örneği. Yayınlanmış Yüksek Lisans Tezi. Niğde Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü. Niğde.
  • KÜÇÜK, Muzaffer. (2012). Türkiye Muhasebe Standartları Uygulaması Genel Bakış. Yaklaşım Yayıncılık: Ankara.
  • ÖZDEMİR, O. (2007). Türkiye Finansal Raporlama Standartlarının Finansal Tablolar Üzerine Etkileri ve Göller Yöresindeki KOBİ’lerde Muhasebeden Sorumlu Yöneticiler Üzerine Bir Araştırma. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, S.D.Ü., Sosyal Bilimler Enstitüsü, Isparta. ERDOĞAN, M., & Dinç, E. (2009). Türkiye Muhasebe Standartları ve Muhasebe Meslek Mensuplarının Bilgi Düzeylerinin İncelenmesi. Muhasebe ve Denetime Bakış Dergisi, 43,154-169.
  • ATMACA, M. (2010), Uluslararası Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartlarının İşletmelerin Finansal Raporlama Analizine Etkilerini Değerlendirmeye Yönelik Bir Araştırma. Marmara Üniversitesi, İ.İ.B.F. Dergisi, 1, XXVIII,523-548.
  • KURCAN, U., & Uyar S., & Tetik, N. (2011). Meslek Mensuplarının UFRS’ye Bakış Açıları ve Farkındalık Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi, 3, 15-28.
  • GENÇTÜRK, M., & Karahan, N., & Yılmaz T. (2011). KOBİ’ler İçin Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarının Değerlendirilesi ve Muhasebe Meslek Mensuplarının Farkındalık Düzeylerinin Karşılaştırılmasına Yönelik Bir Araştırma. Finans Politik & Ekonomik Yorumlar Dergisi, 48(551), 77-92.
  • GÜNEŞ, R., Durmuş, A. F., & Solak, B. (2011). Muhasebe Meslek Mensuplarının KOBİ TFRS’ye Yönelik Bilgi Düzeyleri ve Uygulamaya Yönelik Beklentileri: Elazığ Ve Malatya İlleri Örneği. World Of IFRS-UFRS Dünyası Dergisi, Kasım.
  • ÇANKAYA, F., & Hatipoğlu, O. (2011). Türkiye’de Uluslararası Muhasebe Standartlarının Uygulanabilirliğini Etkileyen Faktörlerin Meslek Mensuplarınca Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma. Uluslar arası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi, 4(7), 61-89.
  • ELİTAŞ, C., Karakoç, M., & Özdemir, S. (2011). Muhasebe Meslek Mensupları Perspektifinden Türkiye Muhasebe Standartları World Of IFRS-UFRS Dünyası Dergisi, 5, Ekim.
  • DİNÇ, E., &Atabay E.(2011). Muhasebe Meslek Mensuplarının TFRS’ye Yönelik Düşünceleri ve Uygulama Başarısına Etki Etmesi Muhtemel Faktörlere Yönelik Bir Araştırma – Trabzon Alt Bölgesi Örneği. World Of IFRS-UFRS Dünyası Dergisi, 5 Ekim.
  • CAN, İ., & Gör, Y.(2011). Türkiye Finansal Raporlama Standartlarının Meslek Mensupları Arasında Bilinirlik Düzeyini Ölçmeye Yönelik Bir Araştırma: Ankara ve Çankırı İlleri Örneği. World Of IFRS-UFRS Dünyası Dergisi, Eylül, 5.
  • EROL, M., Atmaca, M., & Öztürk S. (2011). Muhasebe Meslek Mensuplarının Türkiye Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartlarına Bakış Açılarının Ölçülmesine İlişkin Ampirik Bir Çalışma. Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı Dergisi (MÖDAV), 3, 225-267.
  • KURTÇU, E., &Akdoğan H. (2011). KOBİ›lerde UFRS Uygulamalarının Denetim Üzerine Olası Etkilerini Görmek Amacıyla Serbest Muhasebeci Ve Mali Müşavir İle Yeminli Mali Müşavirler Üzerine Bir Araştırma. Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 4(2), 63-85. (http://www.sbedergi.hitit.edu.tr/files/elif_ kurtcu.pdf (11.06.2013).
  • HACIHASANOĞLU, T., Karaca, N., & Demirci, Ş. D. (2012). KOBİ’ler İçin TFRS’nin Getirdiği Yenilikler ve Uygulanabilirliği Üzerine Ankara İlinde Bir Araştırma. World Of IFRS-UFRS Dünyası Dergisi, Aralık. (http://dergi.mumeyek.org/pdfler/33017.pdf, (25.06.2012).
  • ÖZKAN A., & Özşahin F. (2012). Muhasebe Meslek Mensuplarının KOBİ Finansal Raporlama Standartları Hakkındaki Görüşlerinin Tespitine Yönelik Bir Araştırma. Muhasebe ve Denetime Bakış Dergisi, 12(37), 47-68.
  • ARSOY (Poroy), A., & Bora, T. (2012). KOBİ Muhasebe Standartlarının Gelişimi Ve Türkiye Uygulaması Üzerine Bir Araştırma. Muhasebe ve Finansman Dergisi, 56,17-28, (http://journal.mufad.org/attachments/article/681/2.pdf (08.11.2012).
  • KÖROĞLU, Ç. & Doğan C. (2012). Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına Uyum Süreci Ve Muhasebe Meslek Mensuplarının Bilgi Düzeylerinin İncelenmesi: Marmaris İlçesi Örneği. World Of IFRS-UFRS Dünyası Dergisi, Aralık.
  • İŞGÜDEN B., & Kızılgöl, Ö. (2012). Muhasebe Meslek Mensuplarının UFRS’lere Bakış Açılarının Değerlendirilmesi: Balıkesir İlinde Bir Araştırma”, World Of IFRS-UFRS Dünyası Dergisi, 5, Aralık. (http://dergi.mumeyek.org/pdfler/314c8.pdf, (11.02.2013).
  • ÇANKAYA, F., & Dinç, E.(2012). Türkiye Finansal Raporlama Standartlarının Uygulama Başarısını Etkileyen Faktörler: Bağımsız Denetçiler Üzerine Bir Araştırma. Süleyman Demirel Üniversitesi, İ.İ.B.F., 17(1), 81-102.
  • KARABINAR, S., & Can, A., & Kaplan, E. (2012). Muhasebeciler TFRS Uygulamasına Geçmeye Hazır Mı? Sakarya Örneği. II. Uluslararası Türk Coğrafyasında UFRS Sempozyumu, Trabzon Bildiri Kitabı, Mumeyek Vakfı Yayını, 4, 112-130.
  • FİDAN, M. E., & Cinit H. (2013). Muhasebe Meslek Mensuplarının Mesleki Tecrübeleri İle Muhasebe Standartlarına Yönelik Algıları Arasındaki İlişki Üzerine Bir Araştırma: Marmara Bölgesi Örneği. Muhasebe ve Finansman Dergisi, Ekim, 1-25.
  • HATUNOĞLU Z., Uçaktürk, M., & Kıllı, M. (2013). Türkiye Finansal Raporlama Standartları’nın Bilinirlik Düzeyi Üzerine Kahramanmaraş’ta Bir Alan Çalışması. Niğde Üniversitesi İİBF Dergisi, 6(1), 51-62.
  • BENGÜ, H., & Özdemir, S., & Çelik, S. (2014). Niğde İlindeki Muhasebe Meslek Mensuplarının Finansal Raporlama Standartlarına Bakış Açılarının Ampirik Olarak Değerlendirilmesi, Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 7(1), 161-175. BAYAZITLI, E., & Özdemir, S., &Alpay, E. (2015). Finansal Raporlamada Standardizasyon ve Muhasebe Meslek Mensuplarını Zorlayan Öğrenme Sürecinin Bilinçli Yetkinlik Öğrenme Modeli Temelinde İrdelenmesi. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi, 1, 1-31.
  • YEL,T., & Erdem S. M. (2015). Muhasebe Meslek Mensuplarının Ufrs Hakkındaki Farkındalık Düzeylerinin Tespiti: Bolu İli Örneği. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, Cilt 11, Yıl 11, Sayı 2.
  • DURAK, M. G., & Yürekli E. (2017). Meslek Mensuplarının Gözünden Kobiler İçin Finansal Raporlama Standartları: Denizli İlinde Bir Uygulama. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, Cilt 6, Sayı:2.

DETERMINATION OF AWARENESS AND FAMILIARITY LEVELS ABOUT THE BIG AND MEDIUM-SIZED ENTERPRISES FINANCIAL REPORTED STANDARDS BY PROFESSIONAL ACCOUNTANTS: EVIDENCE FROM BALIKESIR PROVINCE

Yıl 2018, 10. Yıl Özel Sayısı, 699 - 724, 20.04.2018
https://doi.org/10.29067/muvu.341318

Öz

The development and changes in the framework of
financial reporting affects changes in professional accountants’ standards.
Changes in standards require professionals to update
their knowledge and what they learned. Accounting practices made by the
professional accountants who cannot update themselves by the regulations
brought by the new standards lead to some confusion and inaccuracies. In this
case, the attitudes and perceptions of professional accountants towards new
standards require them to update their past knowledge. The awareness and
familiarity of the Financial Reporting Standards (FRS) is important for this
purpose by professional accountants. From this point of view, in this study, it
was determined the level of awareness and familiarity of Big and Medium-Sized
Enterprises Financial Reported Standards by professional accountants who are
the members of the Chamber of Certified Public Accountants of Balıkesir
province.

Kaynakça

  • KOCAMAZ, Hilal. (2012). Uluslararası Muhasebe Standartlarının Dünyada ve Türkiye'de Oluşum ve Gelişim Süreci. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi. Cilt : 2. Sayı: 6. s.105-120.
  • ÇANKAYA, Fikret. (2007). Uluslararası Muhasebe Uyumunun Ölçülmesine Yönelik Bir Uygulama: Rusya, Çin ve Türkiye Karşılaştırması. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. Sayı: 6. s.127-148.
  • ATMACA, Metin, Hakan Çelenk. (2011). Uluslararası Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartlarının Finansal Analize Etkilerinin Regresyon Analizi İle Ölçülmesine Yönelik Bir Araştırma. Muhasebe ve Finansman Dergisi. Sayı: 49. s.114.
  • SAĞLAM, Necdet, Salim Şengel ve Bünyamin Öztürk. (2009). UFRS-UMS Uyumlu TMS-Türkiye Muhasebe Standartları Uygulaması. Genişletilmiş Güncelleştirilmiş 3.Baskı. Maliye ve Hukuk Yayınları. Ankara.
  • İBİŞ, Cemal ve Serdar Özkan. (2006). Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (UFRS)’na Genel Bakış. Mali Çözüm Dergisi. Sayı: 7. s. 25-43.
  • SALVARY, Stanley C.W. (2006). Fair Value – The Basis of International Financial Reporting Standards: A Conceptual Contradiction of the Relevant Measurement Attribute in Financial Accounting. International Accounting Standards, Regulations, and Financial Reporting, Greg N. Gregoriou and Mohamed Gaber (Editör) Elsevier, Linacre House, Jordan Hill,USA.
  • CABRERA, Luis. (2008). Widespread Acceptance of IFRS Continues. Accounting and Auditing. The CPA Jurnal. March.
  • AKDOĞAN, Nalan. (2007). Türkiye Muhasebe/Finansal Raporlama Standartlarının Uygulanma Süreci: Sorunlar, Çözüm Önerileri. Mali Çözüm Dergisi İSMMMO Yayın Organı. Sayı: 80. s. 80-118.
  • ÇELİK, Serpil. (2013). Muhasebe Meslek Mensuplarının Türkiye Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartlarına Bakış Açılarının Değerlendirilmesine İlişkin Ampirik Bir Çalışma: Niğde Örneği. Yayınlanmış Yüksek Lisans Tezi. Niğde Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü. Niğde.
  • KÜÇÜK, Muzaffer. (2012). Türkiye Muhasebe Standartları Uygulaması Genel Bakış. Yaklaşım Yayıncılık: Ankara.
  • ÖZDEMİR, O. (2007). Türkiye Finansal Raporlama Standartlarının Finansal Tablolar Üzerine Etkileri ve Göller Yöresindeki KOBİ’lerde Muhasebeden Sorumlu Yöneticiler Üzerine Bir Araştırma. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi, S.D.Ü., Sosyal Bilimler Enstitüsü, Isparta. ERDOĞAN, M., & Dinç, E. (2009). Türkiye Muhasebe Standartları ve Muhasebe Meslek Mensuplarının Bilgi Düzeylerinin İncelenmesi. Muhasebe ve Denetime Bakış Dergisi, 43,154-169.
  • ATMACA, M. (2010), Uluslararası Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartlarının İşletmelerin Finansal Raporlama Analizine Etkilerini Değerlendirmeye Yönelik Bir Araştırma. Marmara Üniversitesi, İ.İ.B.F. Dergisi, 1, XXVIII,523-548.
  • KURCAN, U., & Uyar S., & Tetik, N. (2011). Meslek Mensuplarının UFRS’ye Bakış Açıları ve Farkındalık Düzeyleri Üzerine Bir Araştırma. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi, 3, 15-28.
  • GENÇTÜRK, M., & Karahan, N., & Yılmaz T. (2011). KOBİ’ler İçin Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarının Değerlendirilesi ve Muhasebe Meslek Mensuplarının Farkındalık Düzeylerinin Karşılaştırılmasına Yönelik Bir Araştırma. Finans Politik & Ekonomik Yorumlar Dergisi, 48(551), 77-92.
  • GÜNEŞ, R., Durmuş, A. F., & Solak, B. (2011). Muhasebe Meslek Mensuplarının KOBİ TFRS’ye Yönelik Bilgi Düzeyleri ve Uygulamaya Yönelik Beklentileri: Elazığ Ve Malatya İlleri Örneği. World Of IFRS-UFRS Dünyası Dergisi, Kasım.
  • ÇANKAYA, F., & Hatipoğlu, O. (2011). Türkiye’de Uluslararası Muhasebe Standartlarının Uygulanabilirliğini Etkileyen Faktörlerin Meslek Mensuplarınca Değerlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma. Uluslar arası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi, 4(7), 61-89.
  • ELİTAŞ, C., Karakoç, M., & Özdemir, S. (2011). Muhasebe Meslek Mensupları Perspektifinden Türkiye Muhasebe Standartları World Of IFRS-UFRS Dünyası Dergisi, 5, Ekim.
  • DİNÇ, E., &Atabay E.(2011). Muhasebe Meslek Mensuplarının TFRS’ye Yönelik Düşünceleri ve Uygulama Başarısına Etki Etmesi Muhtemel Faktörlere Yönelik Bir Araştırma – Trabzon Alt Bölgesi Örneği. World Of IFRS-UFRS Dünyası Dergisi, 5 Ekim.
  • CAN, İ., & Gör, Y.(2011). Türkiye Finansal Raporlama Standartlarının Meslek Mensupları Arasında Bilinirlik Düzeyini Ölçmeye Yönelik Bir Araştırma: Ankara ve Çankırı İlleri Örneği. World Of IFRS-UFRS Dünyası Dergisi, Eylül, 5.
  • EROL, M., Atmaca, M., & Öztürk S. (2011). Muhasebe Meslek Mensuplarının Türkiye Muhasebe ve Finansal Raporlama Standartlarına Bakış Açılarının Ölçülmesine İlişkin Ampirik Bir Çalışma. Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı Dergisi (MÖDAV), 3, 225-267.
  • KURTÇU, E., &Akdoğan H. (2011). KOBİ›lerde UFRS Uygulamalarının Denetim Üzerine Olası Etkilerini Görmek Amacıyla Serbest Muhasebeci Ve Mali Müşavir İle Yeminli Mali Müşavirler Üzerine Bir Araştırma. Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 4(2), 63-85. (http://www.sbedergi.hitit.edu.tr/files/elif_ kurtcu.pdf (11.06.2013).
  • HACIHASANOĞLU, T., Karaca, N., & Demirci, Ş. D. (2012). KOBİ’ler İçin TFRS’nin Getirdiği Yenilikler ve Uygulanabilirliği Üzerine Ankara İlinde Bir Araştırma. World Of IFRS-UFRS Dünyası Dergisi, Aralık. (http://dergi.mumeyek.org/pdfler/33017.pdf, (25.06.2012).
  • ÖZKAN A., & Özşahin F. (2012). Muhasebe Meslek Mensuplarının KOBİ Finansal Raporlama Standartları Hakkındaki Görüşlerinin Tespitine Yönelik Bir Araştırma. Muhasebe ve Denetime Bakış Dergisi, 12(37), 47-68.
  • ARSOY (Poroy), A., & Bora, T. (2012). KOBİ Muhasebe Standartlarının Gelişimi Ve Türkiye Uygulaması Üzerine Bir Araştırma. Muhasebe ve Finansman Dergisi, 56,17-28, (http://journal.mufad.org/attachments/article/681/2.pdf (08.11.2012).
  • KÖROĞLU, Ç. & Doğan C. (2012). Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına Uyum Süreci Ve Muhasebe Meslek Mensuplarının Bilgi Düzeylerinin İncelenmesi: Marmaris İlçesi Örneği. World Of IFRS-UFRS Dünyası Dergisi, Aralık.
  • İŞGÜDEN B., & Kızılgöl, Ö. (2012). Muhasebe Meslek Mensuplarının UFRS’lere Bakış Açılarının Değerlendirilmesi: Balıkesir İlinde Bir Araştırma”, World Of IFRS-UFRS Dünyası Dergisi, 5, Aralık. (http://dergi.mumeyek.org/pdfler/314c8.pdf, (11.02.2013).
  • ÇANKAYA, F., & Dinç, E.(2012). Türkiye Finansal Raporlama Standartlarının Uygulama Başarısını Etkileyen Faktörler: Bağımsız Denetçiler Üzerine Bir Araştırma. Süleyman Demirel Üniversitesi, İ.İ.B.F., 17(1), 81-102.
  • KARABINAR, S., & Can, A., & Kaplan, E. (2012). Muhasebeciler TFRS Uygulamasına Geçmeye Hazır Mı? Sakarya Örneği. II. Uluslararası Türk Coğrafyasında UFRS Sempozyumu, Trabzon Bildiri Kitabı, Mumeyek Vakfı Yayını, 4, 112-130.
  • FİDAN, M. E., & Cinit H. (2013). Muhasebe Meslek Mensuplarının Mesleki Tecrübeleri İle Muhasebe Standartlarına Yönelik Algıları Arasındaki İlişki Üzerine Bir Araştırma: Marmara Bölgesi Örneği. Muhasebe ve Finansman Dergisi, Ekim, 1-25.
  • HATUNOĞLU Z., Uçaktürk, M., & Kıllı, M. (2013). Türkiye Finansal Raporlama Standartları’nın Bilinirlik Düzeyi Üzerine Kahramanmaraş’ta Bir Alan Çalışması. Niğde Üniversitesi İİBF Dergisi, 6(1), 51-62.
  • BENGÜ, H., & Özdemir, S., & Çelik, S. (2014). Niğde İlindeki Muhasebe Meslek Mensuplarının Finansal Raporlama Standartlarına Bakış Açılarının Ampirik Olarak Değerlendirilmesi, Niğde Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 7(1), 161-175. BAYAZITLI, E., & Özdemir, S., &Alpay, E. (2015). Finansal Raporlamada Standardizasyon ve Muhasebe Meslek Mensuplarını Zorlayan Öğrenme Sürecinin Bilinçli Yetkinlik Öğrenme Modeli Temelinde İrdelenmesi. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Dergisi, 1, 1-31.
  • YEL,T., & Erdem S. M. (2015). Muhasebe Meslek Mensuplarının Ufrs Hakkındaki Farkındalık Düzeylerinin Tespiti: Bolu İli Örneği. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Dergisi, Cilt 11, Yıl 11, Sayı 2.
  • DURAK, M. G., & Yürekli E. (2017). Meslek Mensuplarının Gözünden Kobiler İçin Finansal Raporlama Standartları: Denizli İlinde Bir Uygulama. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, Cilt 6, Sayı:2.
Toplam 33 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Sayı
Yazarlar

Şakir Sakarya

Kemal Faruk Yazgan

Hasan Hüseyin Yıldırım

Yayımlanma Tarihi 20 Nisan 2018
Gönderilme Tarihi 2 Ekim 2017
Kabul Tarihi 17 Eylül 2018
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 10. Yıl Özel Sayısı

Kaynak Göster

APA Sakarya, Ş., Yazgan, K. F., & Yıldırım, H. H. (2018). BÜYÜK VE ORTA BOY İŞLETMELER İÇİN FİNANSAL RAPORLAMA STANDARDI (BOBİ FRS)’NIN MUHASEBE MESLEK MENSUPLARI TARAFINDAN BİLİNİRLİĞİNİN VE FARKINDALIĞININ TESPİTİ: BALIKESİR İLİ ÖRNEĞİ. Journal of Accounting and Taxation Studies699-724. https://doi.org/10.29067/muvu.341318

Creative Commons Lisansı

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Bu lisans, üçüncü kişilerin ticari olmayan amaçla eserinizden yararlanmasına, farklı bir sürüm oluşturmasına, geliştirmesine ya da eserinizin üzerine inşa ederek kendi eserlerini oluşturmasına izin verir. Ancak üçüncü kişilerin bu eserleri gayri-ticari olmak zorundadır ve üçüncü kişiler Dergimizde yayımlanan makalelerin yazarlarına atıfta bulunmak zorundadır.  

                                                                                                                                                           
Makale göndermek için https://dergipark.org.tr/tr/journal/591/submission/step/manuscript/new